Prijswinnaars

Prijswinnaars Parkstad Limburg Economy Award en Parkstad Limburg Talent Award

Gerenommeerde bedrijven als Vebego, Pinkpop, Gaiazoo en afgelopen jaar Keulen Vleeswaren mochten de Parkstad Limburg Economy Award reeds in ontvangst nemen. De Parkstad Limburg Talent Award (voorheen de Aanmoedigingsprijs) ging in 2017 naar het aanstormende marketing & communicatie bureau MijnMarketing.com uit Brunssum.

 

De economy prijzen van Parkstad worden dit jaar voor de 16e keer uitgereikt aan ondernemers die in 2019 de meest succesvolle bijdrage aan de economische bedrijvigheid van Parkstad Limburg hebben geleverd.

 

Parkstad Limburg Economy Award
Erkenning voor bestaande ondernemers (langer dan 5 jaar actief) die een succesvolle bijdrage hebben geleverd aan de economische bedrijvigheid in Parkstad Limburg. De winnaar krijgt een mooi bronzen beeld, een oorkonde en uiteraard de bijbehorende media publiciteit.

 

Parkstad Limburg Talent Award
Aanmoediging voor startend ondernemerstalent (tussen de 1-5 jaar actief) die een succesvolle bijdrage hebben geleverd aan de economische bedrijvigheid in Parkstad Limburg. De winnaar krijgt een mooi bronzen beeld, een oorkonde en uiteraard de bijbehorende media publiciteit.

2019: Hesi

De winnaar van de Parkstad Limburg Economy Award beweegt zich in een markt die voortdurend specialisatie vraagt. Onder invloed van de overheid verandert de vraag van de klanten, maar Roy en Ben Simons van Hesi spelen daar op een innovatieve manier op in. Specialistisch werk verlangt goed opgeleide medewerkers die bijna allemaal in het eigen bedrijf geschoold worden. Een mooi familiebedrijf dat al jaren van de ene op de andere generatie overgaat, met de roots diepgeworteld in Parkstad.

2019: Miss Poppy’s

Manon Dam heeft de jury meegenomen naar een voor hen nieuwe wereld. Klanten komen van heinde en verre om door Miss Poppy een onuitwisbare indruk achter te laten. Met naald en inkt worden er kunstzinnige en unieke werken gecreëerd met een levenslange garantie. Een klein bedrijf dat ondanks grote tegenslagen niet bij de pakken neer is gaan zitten, dit getuigd van grote veerkracht. Niet voor niets is Miss Poppy’s de terechte winnaar van de Parkstad Limburg Talent Award.

2018: Grausbouw

Grausbouw had en heeft nog steeds stevige ambities door het beste bouwkundige onderhouds- en renovatiebedrijf te willen zijn voor professionele opdrachtgevers in Limburg zijn. Nu ligt de focus op het in stand houden, verbeteren en verduurzamen van bestaand vastgoed. Ook de rolneming verandert van traditionele aannemer naar strategisch partner en adviseur in samenwerking met professionele opdrachtgevers. Vertrouwen en respect staan hierbij centraal, evenals het verankeren van duurzaamheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en milieu.

2018: Batchforce

Het online CNC-platform met als opdracht om snelheid en efficiency in de versnipperde CNC markt te verhogen ter versterking van de maakindustrie. Inmiddels hebben ruim dertig verspanende bedrijven zich aangesloten op het CNC-platform en zijn ook bedrijven toegetreden, die CNC maakdelen inkopen. In de kern gat het dus om: snelheid in het hele proces door match making te automatiseren; een beetje oneerbiedig: Tinder voor CNC

2017: Keulen Vleeswaren

Alléén het beste is goed genoeg voor Keulen vleeswaren. Het beste van het beste en géén concessies betreffende kwaliteit van grond- en hulpstoffen. Dit dynamische familie bedrijf weet oud en nieuw perfect te combineren. De pure kwaliteit van Jack Keulen gecombineerd met de moderne technologieën van zoon Ben. Geen wonder dat ook de vraag voor de Limburgse vleeswarenspecialiteiten vanuit de supermarken gekomen is. Jack en Ben Keulen hebben passie voor ambachtelijke kwaliteit, creativiteit en een pure smaakbeleving.

2017: MijnMarketing.com

Geen nonsense, doelen moeten bereikt worden! Of het nu gaat om een website of een brochure, veel kosten worden weggepoetst met “naamsbekendheid vergroten” en “branding”. Dat is leuk en aardig, maar bij MijnMarketing.com houden we van resultaat. Wat levert het nu op? Online is dat natuurlijk gemakkelijk inzichtelijk te maken en dat doen we dan ook maandelijks naar al onze opdrachtgevers. Maar ook het offline effect kan inzichtelijk gemaakt worden. Sla de lucht uit de vele marketingpraatjes en ontdek de no-nonsense aanpak van MijnMarketing.com.

stichting Parkstad Limburg Economy Award

2016: BLOMIX

BLOMIX ontwerpt, construeert, produceert en monteert blaasmatrijzen voor de verpakkingsindustrie, om de productiviteit van onze klanten te verhogen.
De matrijzen worden in verschillende marktsegmenten toegepast, zoals de Voedingsindustrie, Lichaamsverzorging, Huishoudelijk, Chemie als ook in Industriële componenten.

2016: FB4

Het getalenteerde team van FB4| marketeers van de toekomst helpt u graag om samen een weg te vinden binnen sociale media. FB4 begeleidt haar klanten bij het optimaal- en resultaatgericht inzetten van onder andere Facebook, LinkedIn en Instagrampagina’s.

Bekijk prijswinnaars 2015
Parkstad Limburg Economy Award

2015: EMMA Safety Footwear

EMMA gaat altijd een stap verder dan alleen het ontwerpen en produceren van schoenen. Momenteel maken wij vooruitstrevende veiligheidsschoenen voor 9 geselecteerde industrieën en bieden wij een business lijn waarbij we ook handgemaakte designschoenen aanbieden. Emma veiligheidsschoenen zijn gemaakt voor intensief gebruik en hebben dan ook een ongekend lange levensduur.

2015: Kabeldirect

Kabeldirect is de one-stop-shop voor B2C & B2B. De aankopen via internet zijn de afgelopen jaren sterk toegenomen. De verwachting is dat dit de komende jaren doorzet. Tegen de meest marktconforme prijzen leveren wij binnen 1 werkdag kabels, aansluitaccessoires en toebehoren met oog voor duurzaamheid. Er wordt gestreefd naar specialisme, kwaliteit en klanttevredenheid.

Bekijk prijswinnaars 2014
Ambassadeur Aanmoedigingsprijs Limburg

2014: Bakkerij Voncken

In 1907 richtte Karel Voncken een bakkerij aan de Sittarderweg op. Nu, 4 generaties later bakt Voncken brood en banket voor Heerlen en omstreken.
Het bedrijf is gegroeid door investeringen in bakkerij, verkooppunten en automatisering. Van een eenmanszaak met 4 personeelsleden tot een modern geleide onderneming met 18 filialen en 195 medewerkers. Met uitgebreide leveringen aan derden.

2014: Bricksworld Megastore Heerlen

Bekijk en ontdek bij Bricksworld alle courante en natuurlijk ook heel veel oude LEGO sets. Meer dan 2.000 verschillende opgebouwde modellen. Thematisch bouwen voor jong en oud met Duplo, Junior, City, Friends, Nexo Knights, Ninjago, Star Wars, Technic en Architecture. Diverse workshops, “How it’s Made”, geschiedenis en maak je eigen mozaïeken. Bedien een LEGO trein of tram door de LEGO stad.

Bekijk prijswinnaars 2013
Ondernemers uitreiking Regio Limburg

2013: Heuschen & Schrouff

In 1963 zag Frits Schrouff, de oprichter van Heuschen & Schrouff, hoeveel de Indonesische immigranten verlangden naar de smaakvolle producten uit hun thuisland ver weg. Hij reisde per vliegtuig naar Indonesië en begon rijst en sojaproducten te importeren op een kleine schaal, die hij huis-aan-huis verkocht met een kleine pick-upbus. Dit avontuur groeide gedurende enkele decennia in het grote bedrijf dat Heuschen & Schrouff tegenwoordig is.

2013: TopVintage

TopVintage heeft de grootste en meest gevarieerde online collecties in Europa in exclusieve retro kleding geïnspireerd op de jaren 40, 50 en 60. De vrouwelijk pinup style is onze specialiteit en van de merken Pinup Couture by Pin Up Girl Clothing, Collectif Clothing, Miss Candyfloss, Glamour Bunny, King Louie, Esther Williams, Retrolicious en Steady Clothing vind je bij TopVintage het grootste aanbod. Verder in dezelfde pinup vintage style bijpassende accessoires, sieraden en pumps.

Bekijk eerdere prijswinnaars

2012: De Fauwes

De besloten vennootschap Defauwes Orthopedische Schoentechniek B.V. is gevestigd op In de Cramer 7 te Heerlen en is actief in de branche Vervaardiging van medische instrumenten en hulpmiddelen. Het bedrijf is bij de kamer van koophandel geregistreerd onder kvk nummer 14032781 en is gelegen in In de Cramer in de gemeente Heerlen. Bij Defauwes Orthopedische Schoentechniek B.V. zijn tussen de 21 en 50 personen werkzaam.

Aanmoedigingsaward Parkstad Limburg Ambassadeur Highlite

2011: Highlite

Highlite international is gevestigd in Kerkrade (Zuid-Limburg). Het bedrijf is in de jaren negentig door Huub en Conny de la Haije opgericht. Wat in 1992 begon met een eerste containerlading aan showequipment is nu een bedrijf geworden dat aan meer dan 70 landen levert en 150 medewerkers in dienst heeft. Highlite mag zich dan ook met trots tot een van de grootste leveranciers van showequipement in Europa rekenen en wereldwijd distributeur van professionele licht en geluid producten.

Zuid-Limburg Ondernemers prijs

2010: Gaia Zoo

GaiaZOO biedt een adembenemende wereld van dier en natuur. De Zuid-Limburgse dierentuin werd vanwege een nieuw en uniek dierentuinconcept door het publiek reeds vier keer gekozen tot ‘Mooiste Dierentuin van de Benelux’ en is in 2013 en 2018 gekroond tot ANWB’s ‘Leukste Uitje van Nederland’. In GaiaZOO reis je in één dag over de hele wereld en ontmoet je vele bijzondere en unieke diersoorten. GaiaZOO biedt een onvergetelijk dagje uit voor groot én klein.

2009: Solland Solar

Solland Solar Cells BV is gespecialiseerd in de productie van zonnepanelen, met name polysilicium PV-cellen. De fabriek maakt gebruik van non-stop productielijnen met een totale capaciteit van 135MWp/per jaar. De gebruikteapparatuur weerspiegelt het huidige niveau van kennis op het gebied van PV-techniek en de wijze van productie houdt rekening met de strengste milieuregels.

Economy Award Limburg

2008: Pinkpop

Pinkpop is een jaarlijks popfestival in Landgraaf, dat sinds 1970 normaal gesproken in het weekeinde van Pinksteren plaatsvindt. Pinkpop is het langstlopende jaarlijks terugkerende popfestival ter wereld. Het festival duurt tegenwoordig drie dagen en trekt per dag ongeveer 68.000 mensen. Sinds de eerste editie heeft het festival ruim anderhalf miljoen bezoekers gehad en hebben er meer dan 500 verschillende artiesten en bands opgetreden.

2007: DSM

Anno 2018 werken circa 4000 medewerkers binnen een kennisrijke organisatie, met specifieke activiteiten gegroepeerd in het noorden, oosten, westen en zuiden van Nederland. Ruim 30% van de DSM medewerkers in Nederland werkt aan onderzoek, ontwikkeling en innovatie. In 2016 investeerde DSM meer dan de helft van de wereldwijde investeringen in R&D in Nederland. Daarmee is Nederland voor DSM een belangrijke broedplaats voor vernieuwing die op vele plaatsen in de wereld gestalte krijgt.

2006: Snowworld

SnowWorld Landgraaf opende in december 2001 met twee pistes: het toentertijd langste indoorpistepad ter wereld met een lengte van 520 meter en een oefenhelling van 100 meter. In 2003 werd een derde piste toegevoegd: de FIS-wedstrijdpiste met een afdaling tot 500 meter en een funpark waar stunts uitgevoerd kunnen worden. In 2008 kwam er hotel met honderd kamers en een tweede oefenhelling bij. Het totale sneeuwoppervlak van de skihal is bijna 35.000 m². Er is een ook skischool beschikbaar.

Ondernemersprijs Regio Parkstad Limburg

2005: Vebego

Vebego is een internationaal opererend familiebedrijf actief in facility services, publieke sector en de gezondheidszorg. Ruim 100 bedrijven maken onderdeel uit van Vebego: zoals Hago, Yask, Vebego Services, Alpheios, Assist en Care. Daarnaast heeft Vebego een groot aantal samenwerkingsverbanden en joint ventures. Met ruim 35.000 medewerkers is Vebego actief in Nederland, België, Zwitserland en Duitsland. De totale gemanagede omzet is € 1.103,5 miljoen.

Parkstad Limburg Ondernemersaward

2004: Parkstad Limburg Theaters

Parkstad Limburg Theaters vormt het artistieke kloppend hart van de podiumkunsten in Limburg. Wij zijn de intermediair tussen kunstenaar, theatermaker en het publiek. We dragen bij aan ontwikkeling van de regio door een dynamisch aanbod te bieden dat een spiegel is van de huidige cultuur, reflectie biedt op de werkelijkheid en inspireert tot creativiteit en vernieuwing.

Ook voor dit jaar zijn wij weer op zoek naar nieuwe kandidaten